Managementul intretinerii Flotei de Utilaje

Intr-un mediu economic dominat de o instabilitate financiara crescuta, fiecare companie analizeaza cu mare atentie raportul dintre profit si pierdere in exploatarea parcului propriu de echipamente.

O preocupare importanta in cadrul oricarei companii este managmentul intretinerii flotei de utilaje. Aceasta reprezinta administrarea flotei si cuprinde mai multe functii: monitorizarea permanenta a starii utilajelor, managmentul inlocuirii de piese in functie de gradul de utilizare si al ciclului de viata al utilajelor, mentenanta preventiva, maintenanta corectiva, planificarea lucrarilor de reparatie, monitorizarea consumului de carburant, diagnosticarea eventualelor defectiuni ce potapare in timp si pregatirea unui buget previzional pentru remedierea acestora etc.

Toate aceste probleme pot fi rezolvate de departamentul tehnic in cadrul companiei, sau po fi solutionate prin externalizarea serviciului de reparatii si intretinere catre un furnizor extern specializat in domeniu precum firma noastra.

Avantajele supravegherii permanene de catre un specialist

Diferenta dintre "ceea ce este" si "ceea ce ar putea fi" ne determina sa luam masurile necesare atingerii unor performante mai bune, marirea fiabilitatii echipamentelor printr-o supaveghere permanenta va avea rezultat cresterea productivitatii fiecarei inteprinderi detinatoare de astfel de echipamente consecutive cu micsorarea costurilor de intretinere.


Evaluarea starii utilajelor

Evaluarea utilajelor se poate face in 2 etape: evaluare rapida si evaluare amanuntita.

Evaluarea rapida stabileste daca utilajul se afla in stare de functionare, prezinta defectiuni majore la exterior, piese lipsa etc.

Evaluarea amanuntita presupune identificarea defectiunilor la: sistem electric, sistem hidraulic, motor etc. si verificarea parametrilor corecti de functionare indicate de catre fabricant in manualele de exploatare.

Succesul unei reparatii rapide si corecte consta in a intelege intregul proces pentru a putea actiona asupra lui. Cu alte cuvinte "a stii de ce" este la fel de important ca "a stii cum".


Serviciile oferite de catre grupul Baurent

Prin experienta de service acumulata pe parcursul a 12 ani de activitate si prin calificarile de specialitate profesionale obtinute pe parcurs de catre specialistii nostril, firma noastra va poate oferii serviciile sale de diagnoza, evaluare, reparatii si intretinere, piese schimb pentru toata gama de utilaje JLG, Genie si Haulotte

Departamentul de service din cadrul grupului Baurent ofera de fiecare data o solutie moderna si sigura pt orice client din domeniul nacelelor, cu o abordare la un grad ridicat de flexibilitate si capacitate de a se adapta la cerintele din ce in ce mai exigente ale pietei.Complexitatea si multitudinea lucrarilor de service si reparatii cu care ne-am confruntat de-a lungul anilor, ne indreptatesc sa spunem ca acestea sunt cele care ne recomanda cel mai bine.

Maintenanta preventiva

Cea mai importanta sarcina a mentenantei in domeniul nacelelor este asigurarea disponibilitatii acestor echipamente pe termen lung. Reducerea probabilitatilor de defectare sau degradare a sistemelor de culisare, al motoarelor sau al componentelor hidraulice este principalul scop al activitatii de mentenanta preventiva.

reparatii nacele

Prin depistarea din timp, localizarea si identificarea parametrilor in afara valorilor standard si corectarea lor asiguram functionarea continua a nacelelor. In acest fel este posibila planificarea activitatiilor, pregatirea echipei de interventie, procurarea pieselor de schimb necesare si reducerea la minim a duratei de remediere.

Prin programele de mentenanta preventiva asiguram buna functionare a sistemelor de ridicat,care sunt integrate in orice nacela si scaderea numarului de incidente tehnice. Printr-un audit sistematic parcurgem toate operatiunile de inspectie, incercare, masurare,verificare si testare. Sinteza operatiunilor efectuate si starea fiecarei componente al unei nacele mentin siguranta si fiabilitatea ei in exploatare.

Unul din avantajele intretinerii continue a echipamentelor de catre personal calificat, il constituie reducerea frecventei incidentelor, prin atenuarea efectelor uzurii echipamentelor. Un alt avantaj este evitarea disconfortului creat de situatii limita si cautarii de moment a unui prestator de servicii destinat unor astfel de echipamente

Maintenanta corectiva

Defectarea sau degradarea functionala in mod neprevazut a unei nacele poate cauza uneori oprirea accidentala a intregului sistem de productie al unui client. Activitatile corective sunt localizarea, diagnosticarea si interventia rapida pentru restabilirea functionarii normale a echipamentului de ridicat.Este foarte important sa reducem la minim timpii de nefunctionalitate al unei nacele in parametrii standard pentru a nu cauza alte defectiuni.

Pentru aceasta va stam la dispozitie 24/5 atat prin asistenta telefonica cat mai ales prin interventii de urgenta la punctele dumneavoastra de lucru. Echipa noastra de interventie va evalua starea de necomformitate si vor demara actiunile necesare remedierii in baza specificatiilor contractuale.

Actiunile noastre se bazeaza pe o experienta de 10 ani in acest domeniu si cu peste 800 de clienti multumiti de serviciile noastre, grupul Baurent devine astfel un competitor puternic pe piata utilizatorilor de nacele.

Prin tot ceea ce facem, cu fiecare echipament pe care il repunem in functiune, ne propunem sa cream pentru clientii nostri un univers definit prin siguranta, prin acces usor si rapid,oricand si oriunde este nevoie.